Proč stavět z CLT panelů

Proč stavět z CLT panelů

Co jsou to CLT panely a proč z nich rádi stavíme?

CLT (Cross Laminated Timber) je stavební výrobek z masivního dřeva, zhotovený příčným slepením nejméně tří vrstev jednotlivých lamelových desek. Za nás je to stavební materiál budoucnosti – ekologický, udržitelný, s výhodami rychlé stavby a navíc s benefity pro naše zdraví, fyzické i psychické.

Použitá lepidla jsou ekologická a zdravotně nezávadná, bez formaldehydu. Užití tohoto materiálu má zápornou uhlíkovou stopu.

CLT panel má výborné statické vlastnosti, nosná stěna je od 9 cm, stropní panel od 10 cm. V zahraničí je již z tohoto materiálu postaveno více výškových budov, u nás se čeká na legislativní změny. CLT panely mají široké využití, od stavby rodinných domů, po možnost výstavby nástaveb, proluk a jejich velkou výhodou je rychlá stavba.

Hrubou stavbu domu z CLT panelů postavíme za 4 - 5 dní

CLT panely skýtají neomezené možnosti, co se týče stylu a architektury.

Jsou vhodné jak pro vnější, tak i vnitřní stěny, stropy i střechy a to bez nutnosti použití dodatečných podpůrných či alternativních konstrukcí. Hotové, opracované panely se dopravují přímo na staveniště, kde z nich během několika dnů postavíme hrubou stavbu domu.

Líbila by se vám vaše stavba z ekologických CLT panelů s možností rychlé výstavby?

kontaktní formulář

Napište nám:

Udělení souhlasu: