Origami přízemní domy

Origami přízemní domy

ORIGAMI typové přízemní domy

Jestli chcete stavět opravdu rychle, sáhněte po ORIGAMI konceptu domů a nemusíte se bát, že byste neměli dům podle vašeho přání.

Architektonické studie jsme pro vás už připravili a vy můžete vybírat z typů domů podle velikosti a vaší vizuální preference. V dnešním článku se zaměříme na přízemní domy – bungalovy. 

Bungalovy se hodí jak do moderní zástavby, tak i do původní zástavby, kde při vhodném výběru fasády mohou zapadnout i mezi starší domy.

Na začátku je dobré vycházet z toho, jak velký dům chcete mít. Bungalov má vzhledem k zastavěným metrům samozřejmě svou potřebu prostorného pozemku, pokud chcete, aby vám zbyla i zahrada. Má své nesporné výhody toho, že je dům bezbariérový, což oceníte jak s malými dětmi, tak i ve starším věku, ale třeba i při údržbě domu. Nevýhodou oproti patrovému domu může být právě zastavěný prostor pozemku. Většinou se najdou naprostí milovníci přízemních domů, kteří by patrový dům nechtěli ani za nic, ale stejně tak najdete i příznivce patrových domů, kde je zcela oddělena společná obytná část domu a jednotlivé pokoje.

Je dobré položit si pár klíčových otázek s rozebrat si naši rodinnou situaci a z ní vycházet při potřebách prostoru v domě.

Po zodpovězení výše uvedených otázek už máte představu, jestli hledáte dům 3+kk nebo 5+kk

Vybraná velikost domu je prvním bodem, kde začínáte při výběru vašeho budoucího domu. Jestli už víte, zda potřebujete 3+kk nebo 5+ kk, je na vašich vizuálních preferencích, nebo místních regulativech, zda vyberete dům se sedlovou nebo plochou střechou.

Vybrali jste dům 3 + kk?

Tak se pojďte společně podívat na vizualizace toho, jak by mohl váš dům vypadat. Každý z domů může být upraven vzhledem ke světovým stranám, takže se nemusíte bát, že se musíte vzdát vámi vybraného typu domu kvůli tomu, že je jinak natočen.

Dům 3 + kk je vhodný třeba pro starší pár, který by měl rád i jeden pokoj jako pracovnu, nebo místnost pro své koníčky či pokoj pro hosty.

Architektonická studie domu 3 + kk se sedlovou střechou

Architektonická studie domu 3 + kk s plochou střechou

Klikněte si pro zvětšení plánku domu a projděte si jeho vnitřní uspořádání. Orientace vstupu do domu je Sever, ale právě toto je faktor, který lze snadno změnit.

Potřebujete dům 4 + kk?

Dům 4+ kk budete pravděpodobně hledat, pokud jste rodina se dvěma dětmi, žijete aktivním stylem života, často cestujete a nechcete mít žádné pokoje navíc, nebo jste rodina s jedním dítětem a často k vám jezdí návštěvy a potřebují přespat. 

Architektonická studie domu 4 + kk se sedlovou střechou

Architektonická studie domu 4 + kk s plochou střechou

Hledáte prostorný dům 5 + kk?

5 obytných místností bude určitě potřebovat větší rodina, nebo pokud pracujete z domova a potřebujete svůj prostor pro práci. V domě najdete dostatek místa pro úložné prostory i prostornou obytnou část.

Architektonická studie domu 5+ kk se sedlovou střechou

Architektonická studie domu 5+ kk s plochou střechou